La fageda més antiga del nord de Girona en perill

Fotografia d'una fageda

Un grup d’estudiosos dels boscos madurs de la Garrotxa i el Ripollès s’ha mobilitzat per evitar la tala de 12ha de bosc pertanyents a la fageda més antiga de Girona. Aquesta es troba a Sant Esteve d’en Bas (Garrotxa). Conté  arbres amb edats que van dels 150 als 200 anys.

Tot i que el propietari de la finca es mostra sensible a la iniciativa, el tracte amb el rematant ja fa temps que estava tancat pel que la solució passa per compensar econòmicament a ambdues parts. Tot i que la Diputació s’ha compromès a pagar una part de les compensacions, aquesta és del tot insuficient ja que només cobreix 3ha del total de l’àrea afectada.

L’àrea objecte d’explotació es troba dins d’un bosc madur de 50ha amb una elevada biodiversitat que permet la vida d’espècies fúngiques úniques i d’espècies d’aus amenaçades com és el falcó vesper. Per tant fora interessant plantejar la substitució de l’explotació silvícola per una altra orientada al turisme ecològic, oferint així una oportunitat de conservació d’aquest hàbitat mantenint, a la vegada, un benefici econòmic per la propietat.

Actualment el col·lectiu està fent gestions per trobar els fons necessaris per compensar totalment propietari i rematant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s