40 anys després…tot igual?

40 anys i quatre cimeres després de la primera Conferència Mundial de les Nacions Unides pel Medi Ambient, podem comprovar com l’aparició de la qüestió mediambiental en legislacions regionals, nacionals o supranacionals , i la creació d’òrgans governamentals a tots els països, no ha portat a una millora, en termes globals, de la salut del planeta.

En tot cas l’augment de contaminants i augment de temperatures, entre d’altres, ha estat exponencial al llarg d’aquestes quatre dècades. Fins i tot em pregunto si no hauria estat millor no celebrar-les i estalviar la pol·lució generada pels milers de desplaçaments inútils, de conferenciants, assessors i assessores.

En llocs com aquest es produeixen els béns que consumim. Una imatge per a la reflexió. Foto: FreeFoto.com

40 anys de debats per qualificar i quantificar l’estat en que es troba el planeta. Temps malaguanyat ja que es coneix des del principi dels setanta. El 1972 el quòrum del món científic respecte de la qüestió mediambiental era quasi total, per tant el diagnòstic està emès fa moltes dècades. Masses.

El que cal és canviar el model de creixement. Cal que els nostres governants surtin a coberta i donin un cop de timó ja. Cal deixar de perdre el temps valorant dades i més dades, per que els anys van passant mentre el drama ecològic i humà s’agreuja.

Fa 20 anys va ser la Cimera de la Terra de Rio de Janeiro i, enguany, tornarà a celebrar-se a la mateixa ciutat. A naturepolitan ens temem que es repetirà, novament, el mateix debat infructuós, mentre els assistents a les sessions miren de reüll els seus “smartphones” preocupats per les finances.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s